Michal Kracík

Žert nebo sofistikovaný podvod?

31. 03. 2016 11:29:30
Také jste si už byli na poště pro daňovou kompenzaci ve výši 2.200 Kč, kterou vám nabízí hodné nadnárodní korporace, danící v daňových rájích?

Reportážní video ukazující fronty před poštou a rozhovory s úspěšnými žadateli nebo zástupcem společnosti Worldwide Tax Foundation, profesionálně vyhlížející web v šesti jazycích, zaštiťující se šesticí lídrů známých nadnárodních korporací. To vše vypadá velmi věrohodně. Stačí jen vyplnit e-mailovou adresu, odkliknout dvě zaškrtávátka a dojít si na poštu pro "svých" 2200 korun českých.

V čem je tedy problém? Snad v tom, že o společnosti Worldwide Tax Foundation ani o Bermudském memorandu nikdy nikdo neslyšel. Dokonce ani pan Google ne. Přitom "souhlas s podmínkami Bermudského memoranda" je podmínkou pro odeslání formuláře. Tyto podmínky na webu taxtax.eu ani nikde jinde samozřejmě nenajdete. Může se tak stát, že uzavřete smlouvu, které budete v budoucnu velmi hořce litovat.

Může to být jen nevinný žert ve stylu Českého snu. Může však také jít o velmi sofistikovaný podvod založený na šikovném sociálním inženýrství.

Autor: Michal Kracík | karma: 18.25 | přečteno: 1666 ×
Poslední články autora