Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

J71a70n 14L14y16s78á91k

1. 4. 2016 15:43

To je blb ten Kracík...

0 1
možnosti
RM

Protestuji pro tomu "alpinismu" tím, že nosím tibetskou vlajku a jistě mi to dává krásný hřejivý pocit. Kde vlajka byla vyrobena, to raději nechci ani vědět. :))) Pak mimo jiné o tom hřejivém pocit napíšu blog - kde byl vyroben počítač na kterém píši a většina jeho periferií, to raději nechci vědět. Atd.

Nebylo byl lepší, kdyby autor pro začátek zanechal pokrytectví a v první řadě přestal sám užívat vše co bylo vyrobeno v Číně? Popř. vše co má třeba součástky vyrobeny v Číně....? Až by tohle udělal, pak by bylo vhodné začít například kritizovat hlavu státu. (prostě člověk by měl začít u sebe)

Ještě z jiného soudku - není dobré mít silného partnera a aktivně s ním udržovat spolupráci? Každý obchodní zástupce ví, že uzavřít kontrakt s nějakým gigantem na trhu je prostě výhoda a jistá forma úspěchu. A když srovnáme ČR a Čínu, tak Čína je oproti nám fakt gigant. Není výhodné s ní udržovat dobrý vztah - třeba z ekonomického hlediska?

Mimo jiné - v Číně vládne komunistická strana - ale takový kapitalismus není nikde v Evropě. Takový by zde většina našeho národa vůbec nechtěla....

3 1
možnosti
MK

Na obchodním partnerství nevidím nic špatného. Nevím ale, proč bychom současně museli Číňanovi lézt do zadku, svážet vítače autobusy z místa na místo, skrývat před jeho zrakem všechny náznaky opozice, střílet čestné salvy a pořádat opulentní ohňostroje. Proč by měla naše policie zatýkat naše občany jen proto, že mávají u cesty tibetskou vlajkou (všimněte si, že nemluvím o poškozování a výměně vlajek - tam policie jednala po právu). Nevím, proč by se měl prezident servilně navlékat do rudého svetru a proklamovat odklon od NATO a EU, což je mimochodem v ostrém rozporu s vládní politikou.

Připomeňte mi jedinou státní návštěvu po roce 1989, kterou doprovázely takovéto ovace a takováto trapná potěmkiáda!

3 0
možnosti
MB

Ano. Překvapivě otevřený, racionální a pochopitelný důvod.

Já sice mezi věšiče a mávače nepatřím ...ale tomuhle vysvětlení a důvodu rozumím.

Tibetská vlajka spíše jako výraz nějakého nesouhlasu, červený hadr na býka.

Podvědomě jsem to tak vždy chápal, protože pár let existence "nezávislého Tibetu" (v podstatě v důsledku prosazování zájmů imperiálních mocností a momentálního úpadku čínského císařství ), historické povědomí a zájmy běžných Tibeťanů nezavdávaly důvod k takové kampani za nějakou nezávislost. Připadalo mi, že "svobodný Tibet leží na srdci spíše zahraničí nežli samotným Tibeťanům.

Ano, myslím si, že problematika Tibetu je spíše klacek nebo ten červený hadr na býka.

Jestli to tak berete, máte na to právo (i když ne každý s vámi musí souhlasit) a víte co děláte. A jste mentálně podstatně dále nežli ostatní mávači, kteří věří romantické představě o utlačovaném tibetském lidu, který sní o samostatném Tibetu.

Ale pochopitelně, že podporování nějaké autonomie a specifického postavení Tibetu v rámci Číny má svůj význam i pro samotné Tibeťany.

0 0
možnosti

Že to je článek okopírovaný z propagačních serverů čínské ambasády, vám nikdo neřekl?8-o

0 0
možnosti
JC

Mě by zajímalo, kolik Tibeťanu ví, že existuje Česká republika. Mám pocit, že tady jsou prostě lidé, kteří musí za každou cenu provokovat. Ať už jde o Čínu, Konvičku, Putina atd. Prostě provokace je jejich životní cíl.

4 4
možnosti
MK

To jste opsal z nějaké zaprášené stranické příručky! Rudé desky měla, že? Přiznejte se!

2 1
možnosti
Foto

Můžete mi popsat období v historii lidstva kdy neplatila vaše věta, že plná kapsa je více než lidská důstojnost?

0 0
možnosti
JT

Treba 17.11.1989 - ale to historicke udobi trvalo jen par hodin az dnu.

2 0
možnosti
Foto

Neustále je tu slyšet, od čeho byl Tibet ČLR vlastně osvobozen, jak za to můžou všichni jen né Čína. Vážení a milý, i kdyby tomu tak bylo, stokrát lepší kapitalismus, než komunismus

1 0
možnosti
JT

Mate pravdu, ze kapitalismus je lepsi nez komunismus. Na druhou stranu je ale lepsi soucasny cinsky socialismus nez tehdejsi tibetske otrokarstvi. samozrejme je to lepsi jen pro cca 95% tibetanu, pro vladnouci lamy asi ne.

1 0
možnosti
JH

J48a66n 86H55l45e43d28í41k

29. 3. 2016 23:27

chudí nemají nárok na svůj názor, u vesla je levice-- na to nezapomínejte, že jedná v zájmu proletariátu a ne v zájmu wallstreetských bankéřů. Vedení státu vidí dál, než pologramotná čs inteligence, ktrou uráží fakt, že se jí nikdo neklaní. Bude-li v lednu 2018 znovu volen president referendem, tak to Zeman opět vyhraje. Z toho vyplývá, že by obránci svobody měli začít myslet hlavou a ne jinou částí trupu. Jejich výkřiky a zanícení k boji na barikádě nepravd, jsou kontraproduktivní a kluci se vysilují na nesprávném místě i poloze.

1 0
možnosti
MV

zeman, bohuzel, vyhraje - ale ne - bohuzel - diky tomu, ze vidi dal, ale proto, ze volebni pravo ma kazdy po dosazeni urciteho veku... i na blbej ridicak se musej delat zkousky...na volice nic, staci se narodit, chtit levnej sejra a pivo a "rozumet" bonmotum MZ... pro me je aktualni prezident Ceska starej marnivej zapominajici chlap - nebyl to nahodou prave on, kdo jako prvni pichnul na strechu Hradu vlajku EU, tedy vlajku uskupeni statu, ktere ted pred cinskym prezidentem poplival???

1 1
možnosti
MV

M78i60l97a88n 17V12i90k

29. 3. 2016 20:46

Tak si - pane Kracíku - přečtěte toto: http://www.expres.cz/7-veci-o-tibetu-0f4-/viral.aspx?c=A160329_142420_dx-viral_bpet Ať víte, jaká svoboda v tom Tibetu byla.

1 3
možnosti
VM

Velmi dobře napsáno hodnocení současného dění- návštěva prezidenta Číny, jeho návštěvu u našeho prezidenta, který je až nenormálně servilní, konečně rozumné a střízlivé posouzení Tibetu. Darajlamu si vážím i jeho víry, ale není schopna přivést své vyznavače k současné vyspělosti životní úrovně. Chápu, že to Tibetanům nevadí, ale snad ani všem. Je to složitý problém jejich náboženství a víry.;-)

5 3
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1303x
Středočeský vesničan naplavený z Moravy. Konzervativní liberál a občanský aktivista. Člověk, který má více otázek než odpovědí. A s každou odpovědí nachází další a další otázky, které zvou a lákají k novému hledání...

Seznam rubrik